Compoziție: făină din seminţe de mac, obţinută
prin măcinarea lentă pe o moară tradiţională cu
pietre a seminţelor de mac. Prin măcinarea lentă,
valoarea nutriţională a făinii obţinute este
superioară faţă de făina măcinată industrial.
Principii active pentru uz intern: conţinutul
ridicat de fibre vegetale 22%, lecitină, vitamine(
tocoferol, acid ascorbic si niacina), B9 (acid folic),
minerale: zinc, fier, calciu, iod, mangan, magneziu şi
cupru.
Istoric: din cele mai vechi timpuri pulberea de
mac a fost cunoscută ca tratament pentru stabilizarea
nivelului de zahăr în sânge, reduce considerabil
colesterolul, tartamentul osteoporozei, împiedică
apariţia cancerului la colon şi îmbunătăţeşte
sănătatea globală a intestinelor.
Se consumă cu
prudenţă în cazul persoanelor care suferă de
gastrită hiperacidă, ulcer gastric sau colită.